Friday, 8 August 2014

Kek Lapis Cadbury or Lapis India

Malam tok Dapor NiaSmile™ nak kongsi dengan pembaca semua, resipi Kek Lapis India... hmm.. walaupun agak controversy pasal Cadbury baru2 tok, tapi tetap kek tok sedap dan memikat hati... dan resipi tok paling senang dan paling menjadik....

Pasal isu Cadbury ya.. terpulang pada tahap keyakinan kawan2 jk lah..

Selamat mencuba!!!




Saiz: 8½" persegi
BAHAN2:
450g Mentega
250g Gula
10 bj Telur
100g Tepung Biskut Marie
65g Baby White Nestum
120g Tepung
1 bungkus (50g) Serbuk Santan
8 sb Susu Pekat
2 bungkus Kepingan Coklat Cadbury

CARA2:
1. Pukul mentega & gula sehingga kembang.
MAsukkan telur satu-persatu sambil di pukul.
Masukkan biskut marie, nestum & tepung, sedikit2 sehingga sebati.
Masukkan santan & susu pekat.

2. Ratakan 6 sb adunan ke dlm tin & bakar dgn api atas sehingga keperangan.
Ulangi lapisan & susun kepingan coklat di setiap lapisan yg ke tiga.
Sejukkan sebelum di hiris.

No comments:

Post a Comment